Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ


Κατά κοινή ομολογία η γούνα είναι αποτέλεσμα της αποτρόπαιης σφαγής ζώων για τον σκοπό αυτό. Για την κατασκευή μιας γούνας θα σκοτωθούν κατά σύνολο περίπου 721 ζωάκια διαφόρων ειδών, διότι είναι γνωστό πως για ένα γούνινο παλτό χρησιμοποιούνται κάθε φορά συγκεκριμένα κομμάτια δέρματος από το κάθε ζωάκι! Μα αλήθεια, θα ερωτηθεί κανείς, τι σχέση έχει η γάτα με την γούνα??? Η σχέση της γάτας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα πάνω στο θέμα αυτό!
Παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την χρήση σκύλων και γατιών για την κατασκευή γούνας, πολλά από τα παιχνίδια για τα παιδιά μας, τα ρούχα μας, αξεσουάρ και άλλα εξακολουθούν να έχουν γούνα από γάτες ή σκυλούς. Τα προϊόντα αυτά εισάγονται από την Κίνα και δεν αναφέρεται ποτέ από πού προέρχεται η γούνα όπου πωλείται!!! Η ίδια η ευρωπαϊκή ένωση παραμένει η πρώτη σε κατανάλωση γούνας, παρόλο που έχει ψηφίσει κατά της χρήσης γάτας σε αυτήν! Και το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε γούνα κρύβει τουλάχιστον 20 γάτες μέσα της!!!
Οι γάτες προέρχονται από ους δρόμους κατά κύριο λόγο, και σκοτώνονται με χτυπήματα μπαστουνιών, κλοτσιές, χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι, τοξικό αέριο, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, και χιλιάδες άλλες απαίσιες μεθόδους. Ο στίχος? Μα φυσικά ότι πιο ανέξοδο και χωρίς να καταστραφεί η πολυπόθητη γατίσια γούνα! Για την δημιουργία ενός παλτό δολοφονούνται 20 – 30 γάτες οικόσιτες και 16 – 22 αγριόγατες!!!
Όπως δεν θα θέλαμε ποτέ να φορέσουμε την γάτα μας έτσι δεν θα πρέπει να φοράμε και γούνες.
Οι γούνες δεν είναι, παρά αιματοβαμμένα, βρώμικα ρούχα, τα οποία δεν αρμόζουν σε ανθρώπους πολιτισμένους και ψυχικά άρτιους!
Η γούνα είναι θέμα πολιτισμού και ηθικού ενδιαφέροντος.
Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε την εξάπλωσή της!!!
(κάποιες από τις πληροφορίες προέρχονται από ενημερωτικό φυλλάδιο των οικολόγων πράσινων, δικαίωμα ζωής και ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ)

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ την διαμαρτυρία κατά της γούνας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου